2014. november 7., péntek

Barackos mousse-torta




Hozzávalók:

Kakaós tortalap, 26 cm-es átmérőjű:

3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
1 késhegynyi sütőpor


Krém:

1 nagy doboz őszibarack befőtt a levével együtt
3 dl habtejszín
20 gr zselatin
10 dkg porcukor (ízlés szerint)

26 cm –es kapcsos tortaforma.

Elkészítés:

A tortalaphoz a tojások fehérjét felverjük, a hozzáadott cukorral kemény habot készítünk. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, hozzáadjuk az olajat, a vizet, végül az előzőleg egymással elkevert sütőporos lisztet és kakaót szitáljuk a masszába.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki 20-25 perc alatt.

A krémhez a barackot pépesre turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot.
A zselatint beáztatjuk 1.5-2 dl befőttlébe, majd kis lángon, folytonos keverés mellett áttetszőre feloldjuk, de nem forraljuk fel.
A barackos masszából 3-4 evőkanálnyit elkeverünk a zselatinnal, majd a teljes mennyiségű barackhoz adjuk.
A felvert tejszínhabhoz kisebb adagokban adjuk a barackos masszát, lazán elkeverjük, hogy minél kevésbé törjön a hab, de úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.

A kihűlt lapot visszatesszük a formába, vagy tortakarikát használunk a töltéshez.
A lapot meglocsoljuk a maradék befőttlével, rásimítjuk a krémet, és pár órára hűtőbe tesszük. Legjobb inkább az előző napon elkészíteni, hogy összeérjenek az ízei.

Gyorsan elkészülő, finom, és könnyű édesség!

Nincsenek megjegyzések: