Hozzávalók egy 26 cm tortaformához:
1 db vizes piskóta tortalap 4
tojásos (nálam rizslisztes volt 5 tojással)
Krém:
4 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor (40 gr)
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 db mandarin / vagy narancs
1 kis doboz ananász befőtt (a két gyümölcs együttes súlya kb. 40
dkg legyen)
1-1.5 dl ananászlé (a konzerv leve)
2 evőkanálnyi rum (ízlés szerint)
2 evőkanálnyi rum (ízlés szerint)
1 csomag zselatin (20 gr)
Kandírozott narancs és citromhéj,- tetszés szerint, nem kell sok bele
4 dl habtejszín
Tetejére:
1.5-2 dl
habtejszín ízlés szerint édesítve + habfixáló, kandírozott narancs és
citromhéj
Elkészítés:
A krémhez a tojások sárgáit a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a pudingot, kb 1 dl tejet, és simára kavarjuk.
A maradék tejet
felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos
masszához, és folyamatosan kavarva
sűrűre főzzük.
Hűlni hagyjuk,
időnként átkeverve.
A gyümölcsöket apróra vágjuk. A mandarint gerezdekre szedve megszabadítjuk a hártyáitól, úgy daraboljuk fel.
A zselatint az ananász levében elkeverve beáztatjuk, majd kis lángon folytonos keveréssel áttetszőre feloldjuk, de nem forraljuk fel.
A kemény habbá vert tejszínből 3-4 evőkanállal
elkeverünk a zselatinnal, majd így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz.
A sárga krémet átkeverjük,
és apránként a habba keverjük.
Végül az aprított
gyümölcsök kerülnek a krémbe, ízlés szerint szórunk bele a kandírozott a
héjakból, és rummal ízesítjük.
A két lapra vágott
piskótát kapcsos tortaformában, vagy tortagyűrűben töltjük meg.
A töltés előtt meg lehet a
lapokat locsolni a maradék ananász lével is.
Tetejét habbal vonjuk be, és díszítjük.
A tortát előző nap
érdemesebb elkészíteni, esetleg fogyasztás előtt néhány órát hagyjuk dermedni.
A torta Kiskukta leírása
alapján készült, néhány apró módosítással.
Nagy siker volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése