Hozzávalók 28 cm-es kapcsos
tortaformához:
42 db Kinder csokoládé
szelet
Piskóta tortalap:
3 tojás
3 evőkanálnyi cukor
3 evőkanálnyi forró víz
3 evőkanálnyi liszt
1 púpozott evőkanálnyi
kakaópor
½ csomag (6 g) sütőpor
Töltelék:
1 liter habtejszín
15 dkg étcsokoládé
15 dkg fehér csokoládé
30 dkg tejcsokoládé
Tetejére: csokireszelék
kb. 5 dkg étcsokiból
Elkészítés:
A krémet előző nap kezdjük
el készíteni, vagy pedig hagyjunk neki időt, hogy néhány órát hidegben tudjuk
pihentetni.
A tésztához a tojások
fehérjét habosra verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot készünk.
Egyenként adjuk hozzá a sárgákat, lassan a meleg a vizet, végül az előzőleg
egymással elkevert, átszitált kakaóport, lisztet és sütőport keverjük a masszához.
A masszát sütőpapírral
bélelt formába simítjuk
Előmelegített, 200 °C-os
sütőbe tesszük, majd levesszük a hőt kb. 180 °C-ra, és kisütjük a tésztát.
Előző este a krémhez 2.5 dl tejszínt állandóan
kevergetve felfőzünk az étcsokival úgy, hogy a csoki teljesen csomómentesen
feloldódjon.
Ugyanígy járunk el a fehér
csokival.
2.5-2.5 dl tejszínben pedig a 15-15
dkg tejcsokoládét oldjuk fel.
A krémeket hideg helyre
tesszük el másnapig.
Másnap tálcára helyezzük a
lehűlt tortalapot, a tortakarikát köré fogjuk.
Először az egyik tejcsokoládés
krémet keverjük ki habosra robotgéppel, és rásimítjuk a tésztára. Hidegre
tesszük, hogy kissé meg tudjon kötni.
A következő réteg a fehér
krém lesz, utána a tejcsokis, végül az étcsokis.
A rétegek között mindig
pihentessük hideg helyen, hogy az alsó rétegre egyenletesen rá tudjuk kenni a következő
réteget.
Amikor teljesen megköt a torta, a karimát óvatosan levesszük róla.
A csokiszeleteket szépen körbe rátapasztjuk, majd a tetejére
csokireszeléket szórunk.
A tejszín helyett nálam
édesített növényi hab volt a laktóz miatt. Akit ez nem érint, érdemes állati
eredeti valódi tejszínt használni, finomabb lesz, bár így is nagyon ízlett
mindenkinek.
Ebben az esetben adhatunk
hozzá kb. 5-5 dkg cukrot is ízlés szerint.
A csokoládét ajándékba
kaptuk, így jött az ötlet, hogy felhasználjuk a tortához, nagyon mutatós lett.
3 rétegben is
elkészíthetjük a krémet, át kell arányítani csak a hozzávalókat, de az 1 liter tejszín
mindenképpen kell hozzá, hogy kitöltse a magasságot.
Sajnos a vendégségben a szeletelt tortáról nem tudtam készíteni fotót.
12 megjegyzés:
Mennyi csoki, kívül-belül! Gondolatban el is majszoltam egy szeletet belőle:-)
Mindjárt a monitorba harapok:D
Igen, Gerdi, jó sok csoki kellett hozzá, ahogy mondod, kívül-belül.:-)
Csak óvatosan, Tejszínhab...! :-)))))
Kedves Tortaimádó!
Meg szeretném kérdezni,hogy zselatin nem kell bele?Megköt a tejszínhab simán,nem folynak össze a rétegek?Bocs ha butaságot kérdezek.
Üdvözlettel:
V. Andi
Szia Andi!
A csokoládé összefogja a krémet.
Üdv!
Kedves Mariam!
Nagyon szimpatikus ez a tortarecept,most hétvégén meg is szeretném csinálni :),csak annyit szeretnék kérdezni vele kapcsolatban,hogy látom az összes tejszínes réteg egymásra kerül,s a tortalap tetején nincs semmi,csak a csokireszelék...nem kell rákenni semmit?vagy az egyik csokiréteget?Bocsánat a buta kérdésért.... Válaszát előre is köszönöm!!!
Üdvözlettel:
H. Helga
Szia Helga!
Ez csak sima csokireszelék, nincs rajta semmi más.Így is elég tömény volt, csokibomba. :-)
Sok sikert!
Üdv!
Szia. Remélem még él a topic. Azt szeretném kérdezni h kb. mennyi idő mire megköt a krém? Egymásra kell a krémeket tenni ugye? Kisfiam szülinapjára szeretném elkészíteni. :)
Szia!
Két évvel ezelőtt készítettem, így nem emlékszem óra-percre, mennyi időt vett igénybe, míg megkötöttek a rétegek.Tapintásra is érződik, amikor már rá lehet tenni a következő réteget, nem kellenek hozzá hosszú órák. Egymásra kerülnek a rétegek közvetlenül.
Kedves mariam!
Nem tudom olvassa-e még ezt a beszélgetést...nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy a csokit mivel ragasszam a tortához? A rétegek közül marad annyi krém?
Üdv.: Rita
Szia!Ráragadt a rétegek közti krémre, de ha úgy látod, hogy nem ragad, akkor kell olvasztani egy kis csokoládét, és a csokival rátapasztani. Üdv!
Megjegyzés küldése