Hozzávalók:
1 db mandulás (diós)piskóta tortalap, 26 cm
átmérőjű
Meggyes töltelék:
1 üveg meggybefőtt (kb.
35-40 dkg meggy)
5 dkg cukor
1 csomag (40 g) vanília ízű pudingpor
1 mokkáskanálnyi őrölt
fahéj
Krém:
1 csomag ( 40 g) vanília ízű pudingpor
2 tojás sárgája
2,5 dl tej
20 dkg cukor
1 csomag (10 g) Bourbon vaníliás cukor
25 dkg vaj
10 dkg darált mandula
1-2 evőkanál kakaópor
3 cl konyak (rum)
Díszítésre: mandula
forgács
Elkészítés:
A meggyes krémhez a
pudingport a cukorral és kevés befőttlével csomómentesre keverjük.
A maradék befőttlevet
felforraljuk, hozzáadjuk a meggyet, a fahéjat, a pudingos masszát, és kis
lángon kevergetve besűrítjük.
Időnként megkeverve még
kenhető langyosra lehűtjük.
A krémhez a pudingport kb.
fél deciliter tejjel és a tojások sárgáival simára keverjük.
A maradék tejet a cukorral
felforraljuk, a pudingos krémhez öntünk óvatosan belőle egy keveset, majd az egész
mennyiséget elkeverjük egymással.
A vaníliás cukorral
ízesítjük, kis lángon állandó kavarással sűrűre főzzük, majd időnként
megkevergetve hagyjuk kihűlni.
A vajat kihabosítjuk,
kanalanként hozzáadjuk a sárga krémet, majd a darált mandulát, végül a konyakot
is (ez az utóbbi el is maradhat tetszés szerint).
A krém 2/3 részébe a
kakaópor kerül.
Megtöltjük a tortalapot: 1
réteg meggyes krém, erre kerül közvetlenül a világos mandulás krém, a következő
sorba a barna krém fele, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Ha a krém megdermed
teljesen, díszítjük.
A torta nagyon finom, ezért
a csapnivalóan rossz fotó ellenére felteszem a receptet. Tortatartóban
szállítottuk másnap, és esti fényben lett fényképezve.Sajnos a vágott tortáról nem lett készítve kép.
2 megjegyzés:
Tényleg nagyon finom torta! Piskóta még életemben nem sikerült ilyen szépre, pedig került már ki jópár a kezem alól, az arányok jók és az ízek is fennségesek!! Vera
Kedves Vera,nagyon örülök, hogy a torta elnyerte a tetszésedet! :-)
Megjegyzés küldése