2012. december 28., péntek

Mandulás piskóta tortalap



 Hozzávalók:

8 tojás
12 dkg liszt
8 dkg darált mandula (dió, mogyoró)
15 dkg cukor
½ csomag (6 g) sütőpor
1 evőkanálnyi citromlé
½ citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tojások fehérjét kevés citromlével habosra verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habot készítünk belőle.
Egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral, mandulával és citromhéjjal elkevert lisztet.

A masszát egy legalább 26 cm átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük ki kb. 40 perc alatt, sütőtől függően.
Tűpróbával ellenőrizzük a sütés vége felé!

A kisült tésztát a felső szélén a forma mellett kissé meglazítjuk késsel.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra borítva hűtjük ki teljesen.

Szép magas tortalap lesz belőle, amit 3 lapra tudunk felvágni.

Nincsenek megjegyzések: