Hozzávalók:
8 tojás
12 dkg liszt
8 dkg darált mandula (dió,
mogyoró)
15 dkg cukor
½ csomag (6 g) sütőpor
1 evőkanálnyi citromlé
½ citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojások fehérjét kevés
citromlével habosra verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habot készítünk
belőle.
Egyenként belekeverjük a
tojások sárgáit, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral, mandulával és
citromhéjjal elkevert lisztet.
A masszát egy legalább 26 cm átmérőjű, alul
sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük
ki kb. 40 perc alatt, sütőtől függően.
Tűpróbával ellenőrizzük a
sütés vége felé!
A kisült tésztát a felső
szélén a forma mellett kissé meglazítjuk késsel.
A formában hagyjuk
langyosra hűlni, majd rácsra borítva hűtjük ki teljesen.
Szép magas tortalap lesz
belőle, amit 3 lapra tudunk felvágni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése