2012. szeptember 6., csütörtök

Diós piskóta tortalap





Hozzávalók:

4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
10 dkg darált dió
½ citrom leve és reszelt héja
10 evőkanál víz

Elkészítés:

A tojások fehérjét kevés citromlével habosra verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habot készítünk belőle.
Egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, majd kis adagokban a maradék citromlével elkevert vizet, végül óvatosan hozzáadjuk a sütőporral, dióval és citromhéjjal elkevert lisztet.

A masszát egy legalább 26 cm átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük ki, kb. 35-40 perc alatt, sütőtől függően.
Tűpróbával ellenőrizzük!

A kisült tésztát a felső szélén a forma mellett kissé meglazítjuk késsel.
A formában hagyjuk egy darabig hűlni, majd rácsra borítva hűtjük ki teljesen.

Kb. 5 és fél cm magas tortalap lett belőle.



 

11 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon sokat válogattam piskóta receptek között végül úgy gondolom hogy ezt a diósat megsütöm.Köszönöm előre is ! Majd beszámolok hogy sikerült.

mariam írta...

Kedves Éva, bízom benne, hogy ízleni fog!:-)

Névtelen írta...

AZ anayaghanyad lehet jo de hogy te se halottal meg sorrendrol az biztos .Habba nem keverunk tojasargajat mert osszeesik a hab ..A tojasargajat szoktak osszekeverni cukorral ehez a viz majd a lisztet diot es a sutoport osszekeverjuk majd ha a habot felvertuk akkor keverem a tojassargajat a lisztes mixel majd a tojasfeherjehez adom legvegen es formaban sutom .

mariam írta...

Úgy látszik, nem egy és ugyanazon módszerrel dolgozunk. Hallottál már olyanról, hogy egy dolgot többféle módon is el lehet készíteni?
Én így készítem el, a kép alapján nem is rosszul. Ha nem tetszik, senki nem fog megerőszakolni, hogy így készítsd el, ahogy én csinálom, kedves névtelen.
Errefelé mások a szokások....

Kiss Antalné írta...

Tökéletes a recept! :) Köszönöm!
A sorrendről meg csak annyit, hogy anyukám módszerével készítve is tökéletesen sikerült: az egész tojásokat a vízzel, a cukorral habosra vertem azután tettem bele a dióvak összekevert lisztet.

mariam írta...

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy tetszett a recept!:-)
Kipróbáljuk Édesanyád módszerével is!:)

Unknown írta...

Micsoda modortalan az ilyen hozzászólás ! Ha már nem adja a nevét , kérem pontosan fogalmazzon !

Unknown írta...

Lányomnak szülinapi tortát fogok késziteni,életem első szülinapi tortája lesz és több emeletesre tervezem,remélem sikerül...kifogom próbálni ezt a dióslapot...majd beszámolok az eredményről...Előre is köszönöm a receptet :)

mariam írta...

Isten éltesse kislányodat! :-) Biztosan sikerülni fog, majd küldjél képet a tortádról! :-)

Andi írta...

Úgy látszik a kedves hozzászóló még nem ismeri a piskóta elkészítési módját!
Pedig jobb ha utána néz, mert a klasszikus piskótának EZ a sorrendje!
Javaslom az utánaolvasást!!!!!

Névtelen írta...

Ez hulyeseg nem tudom melyik tv musorban vagy fake news oldalon olvasott ilyet hogy a feherjebe nem keverunk.....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ a tojas sargajabol es feherjebol all a hejon belul se vesznek ossze ott is a feherjeben van a sargaja. Ha valamirol halvany fingja nincs az embernek minek szol bele?! En ugyan igy csinalom ahogy a receptet megoszto holgy es mindig sikere van es nem vesznek ossze az alapanyagok