Hozzávalók:
1 db diós tortalap tojásfehérjéből (26 cm
)
Krém:
2 tojás
3 evőkanál kakaópor
20 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
1-1.5 dl habtejszín (vagy tej)
5 púpozott evőkanál darált
dió
15 dkg vaj/ margarin
3 cl rum
Elkészítés:
A tejet/tejszínt felforraljuk,
beleszórjuk a darált diót, amit előzőleg elkevertünk 1 evőkanálnyi kakaóporral.
Pár pillanatig kevergetjük, sűrítjük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk
hűlni.
A tojásokat elkeverjük a
cukorral és 2 evőkanál kakaóporral.
Kis lángon állandó
keveréssel besűrítjük, levesszük a tűzről, és az aprított csokoládéval teljesen
simára keverjük. A csokitól langyosra fog hűlni a krém.
A lehűlt diós masszához
adjuk a csokis krémet, jól elkeverjük egymással, végül kisebb adagokban
hozzáadjuk a kihabosított vajhoz a rummal együtt.
Egynemű krémet keverünk
belőle.
A rumtól kicsit
kivilágosodik a krém, egyébként teljesen sötétbarna színe lenne.
A tortalapot kettévágjuk,
megtöltjük a krémmel.
A töltés előtt az alsó
lapot megkenhetjük valamilyen pikáns lekvárral, vagy pedig a lapokat
meglocsolgathatjuk valamilyen befőttlével, likőrrel.
Tetszés szerint
variálhatjuk tejszínhabbal is, még finomabb lenne, nekem most nem volt itthon.
Előző nap érdemes elkészíteni, mint minden krémes süteményt, hogy összeérjenek az ízek és a krém is jól megdermedjen. A krém frissen elkészítve kicsit lágyabb, másnapra szépen megszilárdul.
Előző nap érdemes elkészíteni, mint minden krémes süteményt, hogy összeérjenek az ízek és a krém is jól megdermedjen. A krém frissen elkészítve kicsit lágyabb, másnapra szépen megszilárdul.
6 megjegyzés:
De jó vastag csokikrém! Csábít, hogy beleharapjak:-)
Kár, hogy nagy a távolság, van még belőle! :-)
Akkor légyszíves express, DHL-lel juttasd el nekem az egyik fölösleges szeletet! Nem mondom meg, hogy ki vagyok, de kivagyok!
Rendben!:-)
Persze nem az van rendben, hogy kivagy.....:-(
Kedves Mariam!
Ma találtam rá a blogodra és csak ámulok és bámulok ennyi csodás torta miatt!!!
Nekem a 2010-es ország tortája a kedvencem, de sajnos nem tudom megcsinálni, mert az interneten nem találtam pontos receptet. Tudnál benne segíteni? :)
Szia Johanna!
Köszönöm a dicséretet!:-)
A receptet is itt megtalálod pl., házias mértékegységekben leírva teljes részletességgel:
http://webcukraszda.hu/edesseg_search.php?id=2017
Üdv!
Megjegyzés küldése