2010. szeptember 19., vasárnap

Szilvatorta 2.



Hozzávalók:

4 tojás
10 dkg margarin
15 dkg cukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor

Tetejére:

70-80 dkg magozott szilva
2-3 evőkanál fahéjas kristálycukor
5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A margarint kihabosítjuk, a cukrot jól kikeverjük vele, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit is. Ízesítjük a citromlével és a citrom héjával, beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, végül a sütőporos, szitált lisztet is.
Ha túl sűrű a tészta, lazíthatjuk egy kis tejjel (vagy joghurttal, kefirrel), kb. fél dl elég ehhez.

A tésztát kb. 28 cm átmérőjű, az alján papírral bélelt formába simítjuk, tetejét kirakjuk a szilvagerezdekkel, megszórjuk fahéjas cukorral, és mandula szeletekkel.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük ki, kb. 45-50 perc alatt szép pirosra.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Fenségesen néz ki, nagyon finom lehet

mariam írta...

Igen, finom lett, köszönöm szépen! :-)

Erga írta...

Isteni jól néz ki és milyen finom lehet, én meg most készülök fogyózni, és csak most találtam rá erre a sok finomságra:-(((((. Nagyon klassz ez a sütis blog, gyakran fogok jönni ezután, az tuti. Gratulálok a sok szép tortához, nagyon ügyes vagy, én is szeretek sütni, de mióta gyöngyöt fűzök egyre ritkábban művelem.

mariam írta...

Köszönöm szépen Erga!
Valószínűleg a gyöngyfűzés egészségesebb, mint a tortaevés,az idén én is próbálom magam visszafogni..! :-)

Timce írta...

Nagyon jól néz ki és meg is fogom csinálni! :) Csak annyir kérdésem lenne, hogy a szilvákra nem kell még egy réteg tészta, csak az aljára? Vagy a képen látható süti nem is ez? :)

mariam írta...

Szia Timce!:-)

A sütit én csináltam meg.
A szilva a tészta tetejére kerül.
A forma aljába papír, erre a massza, a tészta tetejére a szilva.
Üdv: Marica