
Hozzávalók:
7 tojás fehérje
1 csipetnyi só
20 dkg cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményítő (liszt is jó)
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió (vagy mogyoró, mandula)
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük pici sóval. Amikor már szép habos, kanalanként adagolva hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot készítünk belőle.
A többi száraz adalékot elkeverjük egymással, majd a tojásfehérje habjába forgatjuk óvatosan.
A tésztát egy alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékletű, kb. 180 C°-os sütőben kisütjük 25 perc alatt.
A formában hagyjuk kihűlni rácsra téve, majd a tortaforma oldala mentén késsel meglazítjuk a tésztát, és kiborítjuk.
Jól alkalmazhatjuk, amikor összejön sok tojásfehérjénk, vagy olyan töltelék krémekhez, ahol a főzött krémhez a tojások sárgáit használjuk.
A tésztához tehetünk kakaóport is 1 evőkanállal, ilyenkor ennyivel kevesebb liszt kell hozzá.
Ez a tortalap egy 26 cm átmérőjű formában készült, és 3-4 cm magas lett.
2 megjegyzés:
Ki fogom próbálni, jól hangzik. Meg jól is néz ki.
Tudod, amikor a tojásfehérje összejön...
Megjegyzés küldése