
Hozzávalók:
5 dkg vaj
3-4 evőkanál tej
20 dkg szitált finom porcukor
1 kávéskanál vanília aroma
4.5 dl habtejszín
Elkészítés:
A vajat kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a vanília aromát, és a porcukrot, majd teljesen egynemű, kenhető állagúra keverjük. Amennyiben szükséges lenne, óvatosan adagolunk hozzá még egy kevés tejet.
A tejszínt kemény habbá verjük, és kanalanként elkeverjük a vajas krémmel.
A krém torták, sütemények bevonására alkalmas.
Ez a mennyiség elég bőséges, egy 26 cm-es tortát már a feléből be lehet vonni, kb. bő fél cm vastagságban.
3 megjegyzés:
Na végre! Már hiányoltam az új reciket, mint ahogy azt jeleztem is Neked. Imádom a vaníliát és a könnyű krémeket is, ez így együtt nagyon jól hangzik. Ki fogom próbálni hamarosan! A 100 éves tortán kívül még van két projektem, az egyiknél ezt használom fel.
Nagyon nagy lendületben vagy, azt látom!
Szia!
Be lehet vele vonni az oldalát, de ahhoz ez az adag sok, egy egész tortára elég.Nem olvad el, egész tortát vontam be vele. Akár simán tejszínnel is bevonhatod,bár az lágyabb ugyan, vagy párizsi krémmel,vagy bármilyen vajas, csokis kikevert krémmel.
Megjegyzés küldése