
Hozzávalók:
1 db piskóta tortalap (26 cm)
6 tojás
15 dkg cukor
1 csipetnyi só
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
6 evőkanál hideg narancslé
1 nagy narancs reszelt héja
Citromkrém:
4 tojás
20 dkg cukor
1 csipetnyi só
2 citrom reszelt héja és leve
1 narancs reszelt héja és leve
10 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét a csipetnyi sóval felverjük, majd a cukrot lassan adagolva hozzá, kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, lassacskán belecsorgatjuk a narancslevet, és végül a sütőporral és narancshéj reszelékkel elkevert lisztet adjuk hozzá.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített, forró (200 °C-os) sütőbe tesszük sütni. 5-10 perc elteltével közepesre vesszük a hőt, és kb. 180 °C – on kisütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük!
A krémhez a vaj kivételével kikeverjük az adalékokat, és gőz fölött, vagy esetleg nagyon gyenge tűzön kavargatva összesűrítjük. (Ez a része nekem eltartott egy darabig, így mást is csináltam mellette…)
A krémnek nem szabad forrnia, mert összeugrik benne a tojás!
Amikor besűrűsödik, levesszük a tűzről, és a vajjal egyneművé keverjük. A krém kissé folyékony lesz.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A 3 lapra szelt tortakarikát meglocsolgatjuk narancslével, és megtöltjük a krémmel.
Nem kifejezetten látványos, de nagyon finom sütemény!!!
2 megjegyzés:
Ezt muszáj megcsinálni, mert egyszerűnek tűnik és nagyszerű a végeredmény, meg nagyon is jól néz ki. Meg finom is. Érzem.
Jól érzed! Tényleg nagyon finom, isteni a citromkrém benne! :-)
Kicsit untam, amíg a sűrítést csináltam, de közben elfoglaltam magam mással is.
Megjegyzés küldése