
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál neszkávé
1 citrom reszelt héja
3 szelet reszelt csokoládé
10 dkg darált mogyoró
5 dkg darált dió
Töltelék:
6 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál neszkávé
2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tojások sárgáit alaposan kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kevéske forró vízzel pépesre feloldott neszkávét, és a citromhéjat.
A darált diót, a mogyorót és a reszelt csokoládét összekeverjük, és kis adagokban az előző masszához keverjük. Végül a tojások fehérjének keményre vert habját forgatjuk bele könnyedén a tésztába.
Egy kb. 26 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk ki, belesimítjuk a tésztát, és előmelegített, közepes hőfokú kb. 180 °C-os sütőben kisütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizhetjük.
A kihűlt tortalapot két lapra vágjuk.
A hideg tejszínt felverjük, lassacskán hozzáadva a cukrokat kemény habot készítünk belőle. Elfelezzük, egyik felébe a kakaóport és a szintén feloldott kávét keverjük.
A tortalapot megtöltjük a barna krémmel, tetejére a fehér hab kerül.
Díszíthetjük tetszés szerint.
Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütemény, vendégvárásra kiváló. A lányom készítette ünnepi alkalomra.
4 megjegyzés:
Bizonyara finom!Meg nem tarsitottam soha a diot csokival a tortalapban.Ki kell probalni!
Valóban nagyon finom lett, a tészta is és hozzá a krém is! :-)
Nagyon jó ez a torta, nem is különösebben macerás. Szeretem az ilyeneket :D
Engem is az egyszerűség fog meg! :-)
Megjegyzés küldése