
....sebességkorlátozás.....lassíts!!!!!!!!!!
Hozzávalók:
1 db 8 tojásos piskóta tortalap (kb. 26 cm átmérőjű)
Krém:
30 dkg málna
50 dkg Mascarpone krémsajt
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin
0.5 dl víz (kb.)
3 dl habtejszín
1.5 dl bármilyen likőr, vagy befőttlé
málnalekvár
Díszítés:
20 dkg málna
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
csokoládés bonbonok (drazsék)
Elkészítés:
A krémhez kevés vízben lassú lángon langyosra feloldjuk a zselatint, és amikor már áttetsző, elkeverjük az átpasszírozott málnával, amelyet összedolgozunk a cukrokkal kikevert krémsajttal. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját.
A piskótát 3 lapra szeljük, a lapokat meglocsolgatjuk tetszés szerint likőrrel vagy gyümölcslével.
Úgy töltjük meg, hogy az alsó és a középső lapot megkenjük lekvárral, a lapok közé krém kerül, tetejét is bevonjuk.
Hűtőbe tesszük, és amikor teljesen megdermed, külsejét bevonjuk tejszínhabbal, és díszítjük a tortát.

7 megjegyzés:
Hát, ezt elsütöm én is!
Nagyon jó ötlet! :DDDD
És milyen szép lett ez a torta!
Szia Mici!
Nálam általában a valódi tejszín akkor sikerült legrosszabbul, amikor leginkább igyekeztem, hogy jó legyen.
Azóta a növényi Hulala készítményt használom.Mindig felverődik gondtalanul, és sosem okoz csalódást. Van, aki nem szereti,és vannak ellenzői,de nálunk nagyon bevált, állítólag a cukrászok is ezt használják.
Üdv:Marica
Köszönöm szépen, Szepyke!
Az ötlet a lányomé. :-)
Az ünnepelt először nem is kapcsolt, hogy mit is kell értenie a formán.:-)
Pedig ez telitalálat, és ahogy írtad, az is jó: Lassíts!
Mert ez már bizony nem 30, hanem 40...:D
Szellemes!
Hát bizony, nem árt ilyenkor már lassítani! :-)
Köszönjük, Wise Lady! :-)
Megjegyzés küldése