
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos piskóta tortalap (26 cm átmérőjű, kb.)
30 db babapiskóta (kb.)
Barackos krém:
40 dkg tisztított őszibarack
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl víz
Krémsajtos krém:
25 dkg krémsajt
15 dkg porcukor
2.5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
Piskóta mártogatásához:
1.5 dl befőttlé, gyümölcslé, vagy likőrféleség
Tetejére:
2.5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 db őszibarack
Díszítésre:
5 dkg darabosra vagdosott, pirított dió
Elkészítés:
A barackos krémhez a tisztított gyümölcsöt apró darabkákra vagdossuk, a cukorral megpároljuk, hozzáadjuk a hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt, és egyet-kettőt még forralunk rajta. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A piskótát két lapra szeljük, belső oldalukat kissé meglocsolgatjuk gyümölcslével, az alsó lapra rákenjük a hideg barackos massza felét, amelynek tetejét kirakjuk a gyümölcslében egy pillanatra megmártott babapiskótákkal.
A krémsajtot kikeverjük a cukorral, beleforgatjuk a habfixálóval keményre vert tejszínhabot, és rásimítjuk a babapiskóta rétegre.
Erre ismét babapiskóta-sor kerül, majd a barackos krém másik fele, és piskótalap.
Tetejét, oldalát tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük.

Ebből az adagból egy jó kiadós, nagy torta lesz!
Másfajta, pl. piros gyümölcsös töltelékkel még mutatósabb is lenne.
5 megjegyzés:
Kedves Marica!Nagyon guszta!Biztos fini:-))Üdv:Moncs
Szia Moncs!
Köszönöm szépen!:-)
Valóban finom lett, ajándékba vittem szülinapra meglepetésnek, mindenkinek ízlett, jól összevariálódtak az ízek.
Üdv: Marica
Gyönyörű!
Köszönöm, Szepyke! :-)
Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]
Megjegyzés küldése