2009. június 17., szerda

Túrós egrestorta

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
15 dkg cukor

Töltelék:

25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 citrom héja és leve
1 dl tejszín
½ csomag vanília ízű pudingpor
30-40 dkg egres

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral összegyúrjuk, ha netán szükséges, egy kis tejjel javíthatunk az állagán.
Fél órára hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát, majd 2/3 – ad részét lisztezett felületen kerek lapra nyújtjuk, és egy kikent, liszttel meghintett tortaformát kibélelünk vele.

A töltelékhez a túrót a tojással, a cukorral elkevert pudingporral, a tejszínnel, a citromlével és reszelt héjával összedolgozzuk.
A masszát a tésztára simítjuk, tetejét kirakjuk egressel, és rámorzsoljuk a tészta megmaradt részét.
Előmelegített sütőben, kb. 180 °C – on 30-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: