Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
15 dkg cukor
Töltelék:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 citrom héja és leve
1 dl tejszín
½ csomag vanília ízű pudingpor
30-40 dkg egres
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral összegyúrjuk, ha netán szükséges, egy kis tejjel javíthatunk az állagán.
Fél órára hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát, majd 2/3 – ad részét lisztezett felületen kerek lapra nyújtjuk, és egy kikent, liszttel meghintett tortaformát kibélelünk vele.
A töltelékhez a túrót a tojással, a cukorral elkevert pudingporral, a tejszínnel, a citromlével és reszelt héjával összedolgozzuk.
A masszát a tésztára simítjuk, tetejét kirakjuk egressel, és rámorzsoljuk a tészta megmaradt részét.
Előmelegített sütőben, kb. 180 °C – on 30-40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése