2009. június 15., hétfő

Fagyasztott csokoládétorta

Fotó

Hozzávalók:

12 dkg darált mandula
50 dkg darabokra vagdalt, jó minőségű csokoládé
15 dkg vaj
1 evőkanál neszkávé granulátum
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál barna cukor
4 tojás
3 dkg rétesliszt

Máz:

20 dkg darabokra tördelt tejcsokoládé
1 dl tejföl

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal, a neszkávéval, a vaníliás cukorral gőz fölött felolvasztjuk, jól összekeverjük, és kavargatva langyosra hűtjük.
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, a csokis masszával elegyítjük, majd a mandulás lisztet is hozzáadjuk.

Egy kb. 22 cm átmérőjű, kikent, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a kikevert tésztát.
Előmelegített, 180 °C – os sütőben kb. 30 percig sütjük, és amikor a teteje már megszilárdult, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A tortát folpackkal letakarjuk, és egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük, majd másnap bevonjuk.

A mázhoz a csokoládét a tejföllel tűzre tesszük, és kis lángon habverővel addig verjük, míg a csokoládé teljesen felolvad, és sima, egynemű krémet kapunk.
Időnként megkevergetve kihűtjük, és a tortát bevonjuk.

7 megjegyzés:

zsuzska írta...

Es bevonas utan fagyasztva esszuk?
Koszonom a valaszt!

Névtelen írta...

50 dkg kell a tortába a csokiból??? Ez nem semmi...:)

szepyke írta...

Gyönyörűűűűűűűű darab!

mariam írta...

Szia Zsuzska!
Amikor kivesszük a mélyhűtőből akkor vonjuk be.
Nem voltam egyértelmű,bocs, átjavítottam! :-)
Üdvözlettel: Marica

mariam írta...

Névtelennek:
Ami a csoki mennyiségét illeti, elég húzós a mennyiség szerintem is... :-)

Unknown írta...

Üdv. Érdekesnek találom ezt a mélyhűtőbe tesszük dolgot. Már csak azt mondjátok meg, hogy miért? Tudom, olyan vagyok, mint egy kisgyerek, miért... de nem értem a dolgot. Csak kíváncsiságból, mert a torta abszolút győztes nálam... még az 50 dkg csokival is... :)

mariam írta...

Szia László!
Valószínű 30 perc alatt csupán annyi történik, hogy a teteje szilárdul meg, és teljesen fagyasztáskor dermed meg a belseje is.
Ezt a receptet nem én találtam ki. :-)Üdv: Marica