
Hozzávalók:
1 db 4 tojásos sárga piskóta tortalap
1 db 4 tojásos barna piskóta tortalap
(kb. 26 cm átmérőjű formában készítve)
Eperkrém:
5 dl epres joghurt
25 dkg kis darabokra vagdalt eper
2.5 dl habtejszín
7 dkg porcukor
1 evőkanál zselatinpor
Túrókrém:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál zselatinpor
2.5 dl habtejszín
Kenéshez: eperlekvár
Locsoláshoz: tetszés szerint likőr, vagy befőttlé
Díszítésre:
20 dkg eper
1 csomag tortazselé por
1.5 dl habtejszín
Elkészítés:
Az epres krémhez a zselatint kevés vízben, kis lángon, folytonos keveréssel langyos, áttetsző állagúra oldjuk, hozzáadunk 2 -3 evőkanállal a tejszín keményre vert habjából, majd így adjuk a nagyobb mennyiséghez.
Óvatosan összekeverjük a joghurttal és az eperrel.
A túrót kikeverjük a cukrokkal és a citromhéjjal, majd lazán elkeverjük a tejszín keményre vert habjával, amit az előző módon a zselatinnal már eldolgoztunk.
A kakaós tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, és abban töltjük meg a tortát.
A lapot először kissé meglocsoljuk likőrrel, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a túrókrémet.
Befedjük a sárga tortalappal, amit szintén lekvárral kenünk meg, erre pedig az epres habos krém kerül.
Hűtőbe tesszük dermedni, és amikor megköt a krém teljesen, eperrel kirakjuk a tetejét, zselével bevonjuk.
Levesszük a tortakarikát, és az oldalát tejszínhabbal díszítjük.
Szép magas, kiadós tortát kapunk!
2 megjegyzés:
Csodás alkotások kerülnek ki a kezeid alól! Köszönet a piskótának, hogy Rád találtam. Megéltem majd 42 évet, de még olyan klassz piskótát nem sütöttem, mint a tegnapi napon a Te útmutatásaid alapján! Köszönet érte!
Szia!
Köszönöm szépen, bár van, amelyik az én sütésem, van, amelyik nem...:-)
Nagyon örülök neki, hogy jól sikerült a piskótád, és hogy segített a leírásom!!! :-)
További sikerest sütögetést kívánok: Marica
Megjegyzés küldése