
Hozzávalók:
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás sárgája
15 dkg liszt
1 db citrom héja
1 késhegynyi sütőpor
Tetejére:
50 dkg cseresznye
20 dkg cukor
3 tojás fehérje
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrokat, jól kikeverjük, majd a tojások sárgáival is eldolgozzuk, végül a sütőporral kevert, szitált liszttel, és a citromhéjjal.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kikent, lisztezett tortaformában kisütjük.
A cseresznyét a cukorral addig főzzük kevergetve, míg a leve elfő.
A tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A cseresznyés masszát rásimítjuk a tortalap tetejére, erre a tojáshabot halmozzuk, és még egy kis időre visszatesszük a lecsökkentett hőfokú sütőbe.
4 megjegyzés:
Kedves Mariam!
Megpróbáltam kihozni valamit ebböl a receptjéből... Úgy látom ez nem épp a kipróbált receptjeihez tartozik, mivel a tesztához hozzá kellett tennem a citrom levét is, nemcsak a reszelt héját. Sőt még 1 tojást, és kb. 3 deci tejet is, hogy nyugodt szívvel berakhassam sülni. A tetejére elkészítendő masszához pedig csak hozzatenném, hogy nyugodtan nevezze meg a dolgokat. Ha lekvárt kell készíteni, akkor lekvárt kell írni is... Így, hogy néhány összetevővel kiegészítettem, finom is lett :)
Kedves névtelen levélíró!:-)
Rendkívül boldoggá tesz,hogy hozzásegítettem kreativitásának fejlesztésében!
Ez egy rendkívül egyszerű recept, nem gondoltam volna, hogy ekkora fejtörést fog okozni bárkinek is.
Ha nevén kell nevezzem a dolgokat,akkor megjegyezném,hogy omlós tésztáról lenne szó, ami nem igényel mást, mint ami le van írva.
Legfőképpen nem 3 dl tejet....
Köszönöm, igy már mindjárt más... :) Nem értettem úgy látszik a lényegét. Például azt,hogy OMLÓS tésztáról van szó és nem PISKÓTATÉSZTÁT kell készítenem, (ami szerintem egy tortához illik), de majd próbálkozom... (amíg van csersznye a fámon)
Szia Anita!
A lényeg, hogy így is sikerült!
Ez a saját speciális recepted lett máris, amit kikísérleteztél! :-)
Megjegyzés küldése