
Hozzávalók:
1 db 3 tojásos kakaós piskóta tortalap
Túrókrém:
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál zselatin
5 dkg mazsola
3 db tojás sárgája
7 dkg porcukor
30 dkg áttört túró
3 dl habtejszín
Málnakrém:
10 dkg málna
3 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
1 dkg zselatin
2 dl habtejszín
Tetejére: 1 csomag piros tortazselé
Elkészítés:
A túrót alaposan kikeverjük a porcukorral, a tojások sárgáival, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a mazsolával.
Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
A zselatint kevés vízben, kis lángon, folytonos keveréssel feloldjuk, elkeverjük 2-3 kanál krémmel, és úgy adjuk a nagyobb mennyiséghez.
A málnakrémhez a tejszín kemény habjához adjuk a málna kétharmad részét, a porcukrot és a citromlevet, végül szintén elkeverjük feloldott zselatinnal.
A piskótalapra simítjuk a túrókrémet, rá a málnakrém kerül, végül kirakjuk málnaszemekkel, és tortazselével vonjuk be.
A tortát legjobb kapcsos tortaformában megtölteni, és amikor megdermed, akkor vegyük le róla a karikát.
2 megjegyzés:
Az a helyzet, hogy az ilyen süteményeket kifejezetten imádom!:)
Elmentettem, ki fogom próbálni, köszi!
Az a helyzet, hogy vagyunk még így páran...:-)
Sok sikert!
Megjegyzés küldése