
Fotó
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
4 evőkanál meleg víz
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
4 dkg olvasztott, de nem meleg margarin
20 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
Krém:
60 dkg eper
6 dl habtejszín
3 csomag Bourbon vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tojások sárgáját a meleg vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel sűrű krémmé verjük, majd a margarinnal is eldolgozzuk. Ezután beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját is, a pici só hozzáadásával.
Végül elkeverjük a sütőporos, szitált liszttel, és sütőpapírral bélelt formába simítva, előmelegített sütőben, közepes, 180 °C – os hőmérsékleten kisütjük, kb. 50 perc alatt.
Rácsra téve kihűtjük, és 3 lapra szeljük a piskótát.
Az eperből félreteszünk 15-20 darabot, a maradékból 10 dkg – ot pürésítünk.
A tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, egyharmadát félretesszük a díszítéshez.
A tortát kapcsos formában legjobb megtölteni, a következő sorrendben: tésztalap eperpürével megkenve, tejszínhab, eperdarabok.
Tetejére a félretett tejszínhab kerüljön, eperszemekkel díszítve, tetszés szerint.
2 megjegyzés:
Szia! nézd meg lécci:
http://hungariancook.blogspot.com/2009/05/nagyon-nagyon-szuper-szakacs.html
Köszönöm szépen, Wise Lady! :-)
Megjegyzés küldése