2009. április 16., csütörtök

Narancsos almatorta

Hozzávalók:

13 dkg liszt
½ kávéskanálnyi sütőpor
csipetnyi só
5 dkg margarin
1 kávéskanál reszelt narancshéj
2-3 evőkanál víz

Töltelék:

4 db összevagdalt, tisztított alma
25 dkg felezett sárgabarack befőtt / vagy idényben friss gyümölcs
2 db tisztított, szeletekre vágott narancs

Bevonat:
1 evőkanál méz

Elkészítés:

A szitált lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, a margarint elmorzsoljuk benne, ízesítjük a narancshéjjal, és szükség szerint vízzel lágy tésztát gyúrunk.
30 percig hűvös helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kisebb, kb. 18-20 cm-es tortaformát.
Villával megszurkáljuk a tésztát, és előmelegített 200 °C-os sütőben 5 percig sütjük.

A töltelékhez az almát, a barackot 10 percig pároljuk (hozzáadhatjuk azt a kis narancslevet is, ami a narancs szeletelésekor keletkezett), majd pürésítjük (turmixoljuk).
A pürét a tésztára kenjük, tetejére tesszük a narancsszeleteket, és további 20-25 percig sütjük.
Ha elkészült, hagyjuk kissé hűlni, és olvasztott mézzel kenjük meg a torta tetejét.
Még melegen tálaljuk, joghurttal leöntve.

Nincsenek megjegyzések: