
Hozzávalók:
1 db 5 tojásos piskótalap (gáztepsi méretű)
Krém:
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 evőkanál cukor
3 dl tej
25 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
2 -3 evőkanál kakaópor
meggybefőttlé
lekvár
Tetejére csokikrém:
6 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
10 dkg Ráma margarin
Díszítéshez: mandulaforgács
Elkészítés:
Egy kb. 22 cm átmérőjű, 7 cm mély, kerek tálat kibélelünk folpackkal, és kirakjuk a piskótalapból kiszabott hosszúkás háromszögekkel.
A megmaradt piskótából kiszabunk egy akkora karikát, amekkorával be tudjuk a végén fedni a tortát, ez lesz az alja.
A piskótát meglocsolgatjuk kissé meggybefőttlével.
A krémhez a pudingot 5 evőkanál cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, és időnként megkavargatva kihűtjük.
A csipetnyi sóval habosított margarint a porcukorral jó alaposan kikeverjük, és a pudingos krémmel elegyítjük.
A piskótára öntjük a krém felét.
A lehullott tésztadarabokkal, szorosan egymáshoz illesztve, egyenletesen befedjük a világos krémet.
Erre rásimítjuk a maradék krémet, amelyhez előzőleg hozzákevertük a kakaóport.
Ráillesztjük a kerek lapot, fóliával letakarjuk, deszkával lesúlyozzuk.
Miután megdermedt, másnap kiborítjuk, felforrósított lekvárral átkenjük a felületét, és a mázzal bevonjuk.
A mázhoz a cukrot, a vizet, és a liszttel elkevert kakaóport folyamatos keveréssel felfőzzük,és amikor valamelyest lehűtöttük, kikeverjük a habosított margarinnal.
Bevonjuk vele a tortát, mandulaforgáccsal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése