
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos kerek piskótalap
Krém:
4 dl natúr joghurt (lehet gyümölcsös is, a gyümölcsökhöz illő ízesítéssel)
1 db citrom leve
1 db narancs leve
4 dl habtejszín (Hulala is lehet)
15 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
Tetejére:
Gyümölcsféleségek (mandarin, meggy, barack, vagy tetszés szerint bármi)
1 csomag gyümölcskocsonya por
Elkészítés:
A kifacsart gyümölcslevet kissé felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint folyósra, majd egy-két kanál joghurttal elkeverjük, és így langyosan hozzáadjuk a többi joghurtmennyiséghez.
Ízesíthetjük kicsit a narancs, illetve a citrom reszelt héjával is.
A tejszínt habosra verjük, a cukrokkal kemény habot készítünk belőle, és a joghurttal elegyítjük.
A tortát a formába visszatéve megtöltjük, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, és bevonjuk gyümölcskocsonyával.
Amikor teljesen megdermed, leszedjük a forma karikáját, és szeleteljük.
Ezt a tortát a Gigi barátnőm készítette a születésnapomra ajándékba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése