2009. március 28., szombat

Epertorta kefires krémmel


Fotó


Hozzávalók:

Tészta:

5 tojás
30 dkg porcukor
10 evőkanálnyi víz
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
12 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor

Krém:

5 dl kefir
5 dl habtejszín (Hulala is jó)
30 dkg eper
20 dkg porcukor
1 púpozott evőkanál zselatin


Elkészítés:

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, lassan csorgatva hozzá a vizet, jó habosra kikeverjük.
Belekeverjük a sütőporral, dióval, és kakaóval elkevert lisztet, végül a tojások fehérjének keményre vert habját.
Papírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített, közepes, kb. 180 °C-os sütőben kisütjük, kb. 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük!
Rácson hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk.

A krémhez az eperből díszítéshez félreteszünk, a maradékot átturmixoljuk.
Hozzáadjuk a porcukrot, a kefirt, és a kevés vízben langyosra feloldott zselatint, amelyhez, mielőtt belekevernénk, elkevergettünk a krémből 2-3 evőkanálnyit.
Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját.

A tortát a formában töltjük meg, a tetejére is ebből kerül, és amikor kb. 3 óra múlva megdermed, az oldalát is bevonjuk, majd az eperszemekkel díszítjük.
Másnap tálalva a legfinomabb, addigra jól összeérnek az ízek.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon szép!És a tál is nagyon kellene :-)