Hozzávalók:
Tészta:
7 dkg túró
2 evőkanál olaj
2 evőkanál tej
4 dkg cukor
1 tojás
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
Töltelék:
15 dkg cukor
5 tojás
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve
5 dl tejföl
50 dkg túró
2 csomag mandula / vagy karamell ízű pudingpor
4-5 csepp mandulaaroma
60-70 dkg szeletekre vágott, tisztított alma
3 dkg vaj
Tetejére:
2 evőkanál mandulaforgács
3 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához a túrót az olajjal, a tejjel és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a sütőporos, szitált lisztet, és jól összegyúrjuk.
A töltelékhez a tojást a cukorral, a citromlével és héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, a pudingport és az aromát.
Az almát forró vajban megpároljuk.
A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele egy kikent, kapcsos a tortaforma alját.
A túrós krémet rásimítjuk, és az almát elegyengetjük rajta.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 1 órán át sütjük.
A kisült torta tetejét felforrósított lekvárral megkenjük, szárazon pirított mandulával megszórjuk, és hagyjuk tálalásig hűlni.
1 megjegyzés:
Szia! Nézz be hozzám kérlek:)
VATTACUKOR BLOG
Megjegyzés küldése