2009. február 2., hétfő

Kókuszos csokitorta




Hozzávalók:

1 db 8 tojásos barna kerek piskóta tortalap

Krém:

15 dkg kókuszreszelék
1 csomag csokoládé ízű pudingpor
1 csapott evőkanál kakaópor
5 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg margarin

Bevonat:

3 dl tej
3 dkg liszt
10 dkg margarin
8 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék (kb.)

Elkészítés:

A töltelékhez a krémet úgy készítjük el, ahogy a pudingot szoktuk, annyi változtatással, hogy a tejet a kókuszreszelékkel forraljuk fel, és utána adjuk hozzá a pudingporral, kakaóval elkevert cukrot, amit egy kis félretett tejjel elkevertünk előtte.

A sűrűre főzött krémet időnként megkevergetve kihűtjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A tortakarikát négy lapra vágjuk, és a krémmel megtöltjük.
Legjobb, ha a formában töltjük meg.

A külső krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű pépet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, és apránként belekeverjük a tejes masszát, végül 5 dkg kókuszreszeléket adunk hozzá, és jól kikeverjük.
A tortát szép egyenletesen bevonjuk, oldalát kókuszreszelékkel hintjük meg.


Fotó: Flickr

Nincsenek megjegyzések: