
Hozzávalók:
15 dkg étcsokoládé
2.5 dl tejföl
Elkészítés:
A darabokra tördelt csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk, majd kevergetve kihűtjük.
Mielőtt megdermedne ismét a csokoládé, a tejföllel habosra keverjük.
(A tejfölről előtte öntsük le a híg savós részt!)
Tészták bevonására alkalmas.
Mindig jó minőségű csokoládét használjunk, kakaótartalma 50 % felett legyen, és az olvasztásához tördeljük össze kis darabokra.
Lassan történjen az olvasztás, ugyanis ha túlhevítjük, összecsomósodik (már testhőmérsékleten, 36°C – on olvad).
Teljesen száraz edényt használjunk fedő nélkül, mert ha a gőz lecsapódik, vagy csak egy csepp víz kerül bele, már tönkreteszi a csokoládénkat.
Fotó: Flickr
4 megjegyzés:
Fog érződni rajta a tejföl íze.Ezt szeretnék csinálni a szűlinapi tortám bevonására, bocs ha buta kérdés még viszonylag kezdő vagyok és csak 13 éves.Előre köszönöm a választ.
Szia! Nem fog érződni a tejföl íze.
Sok sikert a tortádhoz! :-)
Kedves Mariann!
Fehér csokoládéból is lehet bevonatot készíteni ezzel a tejfölös módszerrel?
Szia!
Nem próbáltam még, gondolom, igen.
De ez csak feltételezés. :-)
Megjegyzés küldése