2009. február 3., kedd

Csokis krém tölteléknek



1. krém

Hozzávalók:

4 evőkanál liszt
4-5 evőkanál kakaópor
1 teáskanál neszkávé
6 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg Ráma margarin
3 cl rum

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a kakaó felével és a neszkávéval, kevés hideg tejjel elkeverjük, majd a felforralt többi tejjel felöntve, lassú lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
Időnként megkeverve teljesen kihűtjük.

A margarint habosra keverjük, adagonként adjuk hozzá a maradék kakaóval elkevert cukrot, majd kikeverjük a rummal.
Addig keverjük, míg a cukor kristálymentesen elegyedik a margarinnal, ezután dolgozzuk össze a kihűlt kakaós krémmel.

Torták, sütemények töltésére alkalmas.

2. krém hozzávalói:

6 tojás
25 dkg cukor
2 púpozott evőkanál kakaó
35 dkg vaj /margarin

Elkészítés:

Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport,
majd gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük.
Hagyjuk kihűlni időnként megkevergetve,majd elegyítjük a kihabosított vajjal.


Fotó: Flickr

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Amikor a keveréket hozzáöntöttem a felforralt tejhez, kevertem, és összecsomósodott az egész. Lehet, hogy le kellett volna venni a lábast a tűzről? Úgy oldottuk meg, hogy összeturmixoltuk.
Végülis a krém szép lett és isteni finom, de 1-2 családtag szerint picit laza, lehetne keményebb is. Lehet, hogy a tejből kicsit kevesebb kellene?
Cili

mariam írta...

Szia Cili!

A lisztes habarású krém becsomósodhat, még ha állandóan keverjük, akkor is.Jól csináltad, hogy átkeverted, én is ezt szoktam csinálni.
Ha tovább főzöd, jobban besűrűsödik, csak néha unalmas a kavarás, és abban a reményben, hogy már biztosan jó lett, abbahagyjuk,- saját tapasztalataim szerint.:-)
Ha gondolod, hogy túl laza lett, természetesen leveheted a tej mennyiségét egy kicsit.:-)

Névtelen írta...

Köszönöm!

Boribon írta...

Nagyon finom lett!!! Köszönöm a receptet!
Erzsébet

mariam írta...

Kedves Erzsébet, örülök, hogy ízlett!:-)