2008. december 4., csütörtök

Túrótorta csokis bevonattal




Hozzávalók:

50 dkg túró
4 db tojás
csipetnyi só
3 dkg liszt
1/2 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
5 dkg mazsola
5 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg porcukor
vaj/vagy margarin a forma kikenéséhez
darált dió / vagy mogyoró, mandula

Tetejére:

20 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

A túrót a tojások sárgájával, a csipetnyi sóval, a liszttel jól kikeverjük, ízesítjük fahéjjal , reszelt citrom-, és narancshéjjal, a kandírozott narancshéjjal, és mazsolával.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.

Egy kerek tortaformát alaposan kikenünk vajjal, megszórjuk darált dióval, és erre simítjuk a túrós masszát.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt kisütjük.

Rácson kihűtjük, és tortabevonóval bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések: