
Hozzávalók:
4 tojás
16 dkg porcukor
csipetnyi só
1 narancs reszelt héja
3 evőkanál narancslé
6 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál őrölt fahéj
Krém:
10 dkg étcsokoládé
6 dl habtejszín
4 evőkanál tojáslikőr
10 dkg fehér csokoládé, apróra darabolva
Díszítés:
1.5 dl habtejszín,
16 db kisebb kekszféleség (boltban vásárolt késztermék)
Elkészítés:
A krémhez a durvára tördelt étcsokoládét forró tejszínben megolvasztjuk, kihűtjük, és kb. 8 órára hideg helyre tesszük.
A tésztához a tojások fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel nagyon kemény habbá verjük, ezután állandó keveréssel hozzáadjuk a cukrot és a sót. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, utána a narancshéjat, és a levet.
Beleszitáljuk a keményítővel, sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, és lazán összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a masszát, és előmelegített, 200 °C - os sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük!
A tésztát rácson hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra szeljük.
A csokis tejszínt krémesre kikeverjük, és hozzáadjuk a tojáslikőrt.
A krém 1/3-ad részét félretesszük.
A felaprított fehér csokoládét a maradék csokis krémhez keverjük (a fehér csokoládé darabos formában maradjon meg benne).
A piskóta alsó lapját megkenjük a fehércsokis krém felével, rátesszük a másik lapot, megkenjük a krém maradékával.
A harmadik lapot a félretett csokis krémmel vonjuk be.
Tetszés szerint díszíthetjük, tejszínhabbal, vagy fehér csokiforgáccsal, formás kis aprósütikkel, kekszféleségekkel.
Forrás: egy nagyon régi Tina magazin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése