
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
1 dl triple sec / vagy gyümölcspálinka
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 tábla reszelt tejcsokoládé
Töltelék:
50 dkg magozott meggybefőtt
30 dkg meggylekvár
3 dl habtejszín
2 csomag habfixáló por
3 evőkanál porcukor
Bevonathoz:
20 dkg fehér marcipánmassza
5 -7 dkg porcukor
kb. 5 dkg zöld marcipánmassza
Elkészítés:
A tojásokat 5 evőkanál pálinkával habosra keverjük, lassacskán adjuk hozzá a porcukrot, majd a lisztet, a kakaót, és a csokoládét.
A masszát egy 26 cm-es kapcsos, papírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt kisütjük.
A tésztát rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd két egyforma lapra szeljük.
Mindkét lapot meglocsoljuk a maradék pálinkával.
A lecsepegtetett meggybefőttet összekeverjük 20 dkg lekvárral, és az alsó lapra kenjük egyenletesen.
A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a meggyes rétegre elegyengetjük. Erre kerül a másik lap, kissé rányomkodva.
A maradék lekvárral bekenjük a torta tetejét, oldalát egyaránt.
A fehér marcipán masszát összegyúrjuk 5 dkg porcukorral, és két réteg folpack fólia között kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, akkorára, hogy egy kb. 32 cm átmérőjű kerek lapot szabhassunk belőle.
A tortát beborítjuk a kerek lappal, körben a tövénél szépen egyenletesre vágjuk, mindenütt kiigazítjuk.
A zöld masszát is elkeverjük egy kis porcukorral, és karácsonyi formákat készítünk a díszítéshez.
Bármilyen szép karácsonyi dísszel is dekorálható, szép szalaggal körbe is lehet kötni, masnival, stb.
A díszítés ne legyen túl nehéz, mert benyomhatja a torta tetejét.
Forrás: Kiskegyed c. magazin
Fotó: Flickr
3 megjegyzés:
Sütni tudni az egy dologn.
Kreatívnak és ügyesnek lenni az egy másik dolog.
Neked mindkettö megadatott.
Nagyon szép lett a tortám.
Kicsit irígy is vagyok, hogy ilyen szépen tudsz dolgozni a marcipánnal. :-)))
üdv,
Gabriella
Szia Gabriella!
Örülök, hogy szép lett a tortád!!
Ne legyél irigy, ez nem a saját fotóm, alul van a forrás.:-))
Ennyi tortát még az angol királyi udvarnak sem sütnek, mert még Erzsébet királyné is megszorításokat vitt végbe.
De ha az ember összeszedi magát, nem olyan nagy dolog egy tortát kidíszíteni.:-))
Üdvözlettel: Marica
Még annyit, hogy az eredeti torta a magazinban ettől sokkal,de sokkal dekoratívabb, csak nem találtam hozzá olyan szép fotót, hogy vissza adhassam azt a kinézetet. De mindenkinek van fantáziája, és aszerint díszítheti!:-))
Megjegyzés küldése