2008. december 15., hétfő

Csokoládés tortabevonat



Hozzávalók:

1 tojás
1 evőkanál kakaópor
2 tojás sárgája
1 bögre szitált porcukor
17 dkg étcsokoládé
23 dkg vaj /margarin (szobahőmérsékletű)

Elkészítés:

A tojást, a tojás sárgáját, a szitált kakaóport, és a cukrot keverjük habosra gőz fölött, majd kevergetve hűtsük le.
A gőz fölött felolvasztott, de még folyósra lehűtött csokoládéval keverjük ki az előbbi krémet, majd az előzőleg habosra kevert vajjal/margarinnal addig elegyítjük, míg a krém besűrűsödik, és egyneművé válik.

Készíthetjük úgy is, hogy a vaj kivételével egyszerre sűrítjük össze gőz fölött az adalékokat, és ha kihűlt, akkor keverjük ki a habos vajjal.

5 megjegyzés:

Ottis írta...

Szia, az lenne a kérdésem hogy ez mekkora tortára való adag? Illetve a másik kérdésem az hogy az egész tojást mikor rakjuk bele?Köszi szépen!

mariam írta...

Szia Ottis! :-)
Köszönöm, hogy szóltál, szerintem sem volt egyértelmű a recept, kicsit átírtam, hogy érthetőbb legyen.
Egy átlagos tortára elég, kb. 26 cm átmérőjű.
Még egyszer köszönöm!
Üdv: Marica

Névtelen írta...

Szia! Én azt szeretném kérdezni hogy a máz megszolárdul vagy kicsit folyósabb puhább marad? :)

Névtelen írta...

Szia! Ez a màz megdermed ??

mariam írta...

Szia!
A csokitól szilárdabb lesz.