
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
5 dkg langyos vaj / margarin
15 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
Krém:
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1.5 dl tejszín
3 evőkanál kakaópor
15 dkg vaj/ Ráma margarin
Tetejére:
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat, a tojás sárgákat, és a cukrokat vízfürdőben habosra keverjük, míg egyneművé válik, és elég meleg lesz.
(Forrpontot ne érje el!)
Levesszük a tűzről, alaposan tovább keverjük, míg szalagot vet, majd a vajat adjuk hozzá, végül a kakaóval elkevert, szitált lisztet.
Egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, előmelegített, 180 °C – os sütőben kb. 50 perc alatt kisütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd 4 lapra vágjuk.
A krémhez a hozzávalókat szintén vízgőz fölött, állandó keveréssel felforraljuk, és kicsit besűrítjük a masszát. Levesszük a gőzről, és időnként megkevergetve kihűtjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel, és a tortát hidegre tesszük pár órára.
A tortabevonót darabokra tördelve vízgőzben felolvasztjuk, majd levesszük, és az olajjal jól kikeverjük.
A tortát egyenletesen bevonjuk a mázzal, tetszőlegesen díszíthetjük is.
A recept a Kiskegyed magazin Extra 2007/1-es számában található, ígéretes fotóval.
Mivel többeknek nem sikerült a kommentek szerint, javaslom, szidjuk közös erővel a Kiskegyedet, és ne süssük meg a tortát....
8 megjegyzés:
Nem lehet, hogy kellene a tésztájába sütőpor? Mert nekem nagyon nem akar feljönni és nem hiszem, hogy 4 lapra tudom majd vágni...
Béna ez a sütemény, nem ajánlom senkinek, nekem nem jött össze! Nem csak, hogy nem jött fel a tésztája, hanem a krémje sem olyan, amilyennek lennie kell, meg sem dermedt, ebből max. jégkrémtorta lehet...
Nyugodtan tehetsz bele, ártani nem fog neki, sokan a sima piskótába is tesznek, ha biztosak akarnak lenni a dolgukban.
Nekem sem minden sikerül, ami másnak igen. Ilyenkor annyi jut az eszembe a dologról, hogy biztos valamit nem elég jól csináltam....
szia a krém az nagyon fincsi, de a tészta nem igen jött be.
Csatlakozom Sütike1 vélemyényéhez!
Mit is mondjak...te művész vagy,mert a tészta nálam is csak akkora lett,hogy ketté tudtam csak vágni a krém pedig úgy néz ki,hogy azt hittem ez megy a tetejére,mert minden formája van csak nem krém..... egy szó mint száz,elszórakoztuk a napot és a hozzávalókat,de ebből az életben nem lesz torta!!!!
Nem vagyok művész, mert van, amikor sikerül a sütés, van, amikor nem.
Így megy ez már legalább 30 éve...
Meg kellene keresnem, honnan származik a recept, de ennyi idő után nem sok esélyem van arra, hogy meg is találjam.
Egyébként sajnálom, hogy nem sikerült.
Nem kis fáradságomba került ugyan, de megkerestem a recept eredeti lelőhelyét, be is írtam.
Megjegyzés küldése