
Hozzávalók:
Téglalap alakú piskótalap:
10 dkg Ráma margarin
8 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
Kerek piskótalap: az előbbi tészta mennyiségének a fele
Tejszínhabos krém:
50 dkg tejszínhab
2 dkg zselatin
1/2 dl víz
5 dkg porcukor
Karamell krém:
10 dkg Ráma margarin
5 dkg kristálycukor
½ dl tejszín
Elkészítés:
A kemény habbá vert tojásfehérjébe keverjük a cukrot, a langyos margarint, és a lisztet.
Kidolgozzuk a tésztát, egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, majd kb. 10 -12 perc alatt kisütjük, előmelegített sütőben, 180 °C - on.
Elkészítjük a kör alakú piskótalapot is.
A téglalap alakú tésztát megkenjük lekvárral, piskótatekercset készítünk, s hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy a piskóta beszívja a lekvárt.
A tekercset vékony szeletekre vágjuk, majd a szeletekkel egy mély, félgömb alakú formát kibélelünk, amit megtöltünk a tejszínhabkrémmel.
A tejszínhabkrémhez a keményre vert habot összekeverjük porcukorral, majd a meleg vízben felolvasztott zselatint óvatosan, kevergetve belecsurgatjuk.
A karamellkrémhez a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel.
A puha margarint habosra kavarjuk, és lassan hozzáadjuk a karamellt.
A kerek piskótalapot megkenjük a karamellkrémmel, ráhelyezzük a tejszínhabos krém tetejére, ez lesz a torta alja.
A hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd kiborítjuk a tálaló tálcára.
Nagyon mutatós, érdekes sütemény.
A fotó Emmancska munkája, az Origo fórumáról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése