2008. november 24., hétfő

Oroszkrémtorta sütés nélkül




Hozzávalók:

10 dkg mazsola
1 dl rum
15 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
5 dl tejszín
1 evőkanál zselatin
fél dl víz
25 darab babapiskóta
20 dkg cukrozott gyümölcs
1 csomag habfix
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A mazsolát leöblítjük, rumba áztatjuk, majd leszűrjük.

A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
A mazsolát és a rumot is a krémbe dolgozzuk.

A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, kevergetve lassú tűzön feloldjuk, majd langyosra hűtve a krémmel eldolgozzuk. (Először egy kevés krémet keverjünk a zselatinhoz, és úgy adjuk a nagyobb mennyiségű krémhez.)
A tejszín felét habbá verjük, és ezt is lazán a krémbe forgatjuk.

Egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, az apró kockákra vagdosott cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül rá. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön.

Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A maradék tejszínt habbá verjük, habfixálóval kemény habot készítünk, porcukorral ízesítjük, és a tortát bevonjuk vele.
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

A torta eredeti receptje a Mindmegette oldalán található.

Nincsenek megjegyzések: