2008. november 12., szerda

Diótorta 3.




Diótorta 3.


Hozzávalók:

Tortalap:

4 db tojásfehérje
12 dkg porcukor
12 dkg őrölt dió
1 kávéskanál vanília aroma
csipetnyi só

Töltelék:

2 dl tejszín
10 dkg cukor
15 dkg őrölt dió
1 kávéskanál fahéj
½ narancs reszelt héja

Tetejére:

Tortabevonó csokoládé vagy csokimáz
Egészben hagyott diószemek

Elkészítés:

A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vanília aromát, és a cukorral elkevert diót.
Kisebb formában ( kb. 20 cm átmérőjű) 3 lapot sütünk, előmelegített, kb. 180 °C-os sütőben, 15-20 perc alatt. A lapokat hagyjuk kihűlni.

A forrpontig felmelegített tejszínhez adjuk a cukorral, fahéjjal, és narancshéjjal elkevert diót, és kevergetve sűrűre főzzük. Időnként megkavargatva kihűtjük, és a lapokat megtöltjük.
Tortabevonóval vagy csokimázzal bevonjuk, és dióval díszítjük.

Máz:

3 evőkanál kakaópor
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
Az adalékokat összeolvasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: