
Csokis koszorútorta 2.
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl száraz vörösbor
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 csapott evőkanál kakaó
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg mazsola
1 csomag csokoládés tortadara
Elkészítés:
A tojások fehérjét csipetnyi sóval habbá verjük.
A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrokat, és egyneművé elegyítjük.
Ehhez lassacskán adjuk a bort, a sütőporos, kakaós, fahéjas szitált lisztet, és a mazsolát.
Lazán beleforgatjuk a tojáshabot, és legvégén jön hozzá a tortadara, hogy ne töredezzen össze.
Kikent, lisztezett formában sütjük kb. 20 percig előmelegített, forró sütőben, majd a hátralevő időre csökkentsük le a hőt lassúbb sütésre. Kb. 50 perc alatt készül el, sütőtől függően, tűpróbával ellenőrizhetjük.
Akkor finom, ha szép lazára sikerül sütnünk a tésztát.
Porcukorral szórhatjuk, vagy akár csokimáz, cukormáz is mehet rá, vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk, idénygyümölccsel, stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése