
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg étkezési keményítő
25 dkg porcukor
2 tojás
2 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
30 dkg Ráma margarin
Töltelék:
8 dkg darált mandula
1 db nagy rétesalma
3 dkg zsemlemorzsa
75 dkg szeder
5 dkg cukor
Díszítés:
1 tojássárgája
1 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A mandulát száraz serpenyőben szép barnára pirítjuk.
A tészta kétharmadát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt kb. 26 cm-es tortaformába illesztjük.
15 percig hideg helyen pihentetjük, majd tisztított, vékony almaszeletekkel egyenletesen beborítjuk.
A szedret, a cukrot és a mandulát óvatosan összevegyítjük, az almára simítjuk,
és a maradék kinyújtott tésztával befedjük.
A tojássárgáját a tejszínnel összekeverjük, és rákenjük a tészta tetejére.
Előmelegített, forró sütőben kezdjük a sütést, majd 30 perc után csökkentsük a hőfokot, és még 30 percig süssük tovább.
A formában pár órát hagyjuk állni, hogy a töltelék is egészen kihűljön.
Szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése