4 evőkanál sárgabaracklekvár Elkészítés:
Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és egy kevés tejfölt. Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni. Kerek lapra nyújtjuk, kibéleljük vele a forma alját, majd megszurkáljuk egy villával. A töltelékhez fölverjük a fehérjét a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát. A tésztát először megkenjük lekvárral, azután egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Tetejébe nyomkodjuk a szilvákat, a félbevágott oldalukkal lefelé.

Jól előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 °C – on sütjük kb. 30 percig, amíg a krém szép barnára sül, és megszilárdul. |
2 megjegyzés:
Szia!
Gyönyörűek a tortáid, nézegetem már egy ideje, és mentegetem szorgalmasan.
Szeretném neked odaítélni a kreatív blogger díjat, kérlek a részletekért gyere ide: http://cecilekonyhaja.blogspot.com
Szia, Cecile!
Szóhoz sem jutok, hogy még díjat is osztogattok nekem!
De nem hiszem, hogy ezt annyira megérdemlem, mert ez egy gyűjtemény, van, amit én csinálok, van, ami más munkája, így olyan, mintha eloroznám más elöl a dicsőséget!!!!
Gondold át még egyszer, hogy valóban nekem szánod ezt a díjat, mert hátha más nem is így látja.
Addig is nagyon köszönöm, és meg vagyok illetődve, tényleg!:-)
Üdvözlettel: Marica
Megjegyzés küldése