2008. július 5., szombat

Meggyes piskótatekercs


Meggyes tekercs

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos kakaós piskótalap, gáztepsi méretű (a kisült piskótalapot konyharuhára fektetjük, és még melegen föltekerjük.)


1 csomag vanília ízű pudingpor

1 dl víz
3 evőkanál cukor
2 pohár gyümölcsjoghurt
25 dkg Ráma margarin
2 evőkanál porcukor
30 dkg magozott meggy

2 dl habtejszín


Elkészítés:

A pudingot simára keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a joghurtot, felfőzzük, majd időnként megkevergetve kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudinggal egyenletes krémmé kidolgozzuk, végül lazán belekeverjük a meggydarabokat.

Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük dermedni.

Kívülről tejszínhabbal vonjuk be.

Készíthető bármilyen más gyümölccsel is (pl. eper, barack, málna, stb.), hozzá illő joghurttal, és pudinggal.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az baj ha a krémhez több margarint adtam mit amit kellett volna? a piskóta sajnos kicsit vékonyra sikeredett :( az remélem annyira nem nagy baj...
Még dermed a hütőben. Tán meglehet majd enni....

mariam írta...

Szia!
Gondolom nem adagoltad annyira túl,egyébként sem lesz baja, ne ijedj meg!