
New York-i sajttorta
Hozzávalók:
25 dkg darált omlós keksz
10 dkg olvasztott, langyos vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt
15 dkg porcukor
1.5 evőkanál liszt
2 kávéskanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja
3 tojás
Elkészítés:
A kekszet összekeverjük a vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb.
Nem kell, hogy teljesen átsüljön.
A sajtkrémet kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliával, a citromhéjjal, és a tejföllel, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
Ráöntjük a kekszes alapra, és további 50 percet sütjük.
Ekkor még lágynak látszik a tészta, de nem szabad tovább sütni, mert hűlés közben még szilárdulni fog.
Rácson hagyjuk kihűlni a formában, és másnapig hűtőben tároljuk.
Megnedvesített késsel meglazítjuk a torta szélét a forma mentén, és tálcára csúsztatjuk.
Kínálhatunk hozzá epret, málnát, vagy valamilyen piros színű gyümölcsöntetet.
Forrás: Nők Lapja / Stahl Judit
8 megjegyzés:
Ez egyébként egy Stahl Judit recept. Először valóban a Nők Lapjában jelent meg, majd a Végre otthon c. könyvében (a sütit kb. 2 hetente készítem, isteni).
Köszi!
A cikk ki van vágva, és be van ragasztva a receptes füzetembe, de már nem emlékeztem, kitől származik, régebbi kiadásban volt.
Szerintem is nagyon finom!
Sok helyen olvastam, hogy vízfürdőben kell sütni. Nem igaz?
Ezt a receptet én így ismerem, ezt nem gőzben kell sütni.
Szia, nagyon csábitó ez a torta. A tejszines krémsajt az mascarpone? Vagy Philadelphia? Utóbbi nekem nem teljesen natúr, érzek benne valami sósságot. Köszi.
Szia!
Tetszés szerinti, akár mascarpone is,
több fajta tejszínes létezik.
mennyi személyre jön ki ez a leirt adag, mert nekem mindíg az a bajom, hogy kevés a leirt mennyiség.?
Már nem nagyon emlékszem, mekkora lett,kicsit régebben készítettem. Úgy rémlik, nem lett kifejezetten magas nekem, nálunk az ilyenek pillanatok alatt elfogynak még kevés létszám esetén is.:-)
Lehet, hogy érdemesebb kicsit növelni a mennyiséget és a forma méretét, ha több személyre szólna a sütés.
Megjegyzés küldése