
Ha itt a tavasz, megjön az eper.
Ha megjön az eper, itt a tavasz.
És itt vannak az epres receptek….
Epres túrótorta
5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg olvasztott vaj
10 dkg étcsokoládé
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott evőkanál zselatin
25 dkg eper
eper
Elkészítés:
Papírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kisütjük, kb. 45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük!
A kihűlt tortalapot három részre vágjuk.
Az egyik piskótalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, a krém felét elsimítjuk rajta, megszórjuk eperdarabokkal, rátesszük a következő lapot, és ugyanígy járunk el.
Tetejére helyezzük a harmadik lapot, tejszínhabbal vonjuk be, és eperrel díszítjük.
A képen lévő tortát a lányom barátnője, Anikó készítette!
6 megjegyzés:
Nem igazán értem, hogy a képen látható torta oldala babapiskótával van kirakva,és erről a recepet leírásánál szó sem esik, és azon a képen sem látszik, ami csaka szelet tortát mutatja. Most akkor ez hogy van?
Kedves Tölgyesiné!
A nagy fotó (babapiskótás, málnás charlotte) a honlap fejlécének a fotója, bármelyik oldalt megnyitják, az a fotó akkor is látszik.
A recepthez tartozó kép az "Epres túrótorta" cím alatti fotó.
Üdvözlettel: Marica
Kedves Marica!
gondoltam megpróbálom ezt a tortát a férjem szülinapjára, nem látom viszont a tésztájában a sütőport...az nem kell bele? anélkül nem fog megnőni a tészta szerintem...
üdv
Tünde
Szia Tünde!
A recept egészen biztosan nem ír sütőport, de ha megnyugtat, nyugodtan tehetsz bele. Sokan tesznek a sima piskótába is a biztonság kedvéért, pedig abba sem kell.
Ha teszel hozzá kb. fél csomaggal, ártani nem fogsz vele az biztos, és téged is megnyugtat.
Üdv: Marica
Szuper lett, nem kell bele sütőpor, így is a duplájára kelt, elég a tojáshab.
Gratulálok az oldalhoz, kösz a recepteket.
Köszönöm a dicséretet Ildikó, nagyon örülök, hogy tetszett a recept!:-)
Megjegyzés küldése