2008. május 22., csütörtök

Epres koszorútorta



Epres koszorútorta


Hozzávalók a tésztához:

12 dkg Ráma margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
20 dkg liszt
7 dkg étkezési keményítő (ha nincs, ennyivel több liszt)
2 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál tej

formához: zsiradék, zsemlemorzsa


Krémhez:

1 csomag eper ízű pudingpor
4 dl tej
25 dkg eper
25 dkg puha margarin
10 dkg cukor


Díszítésre:

2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg eper
5 dkg morzsalékos grillázs


Elkészítés:

A tésztához a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és simára dolgozzuk. A sütőporral és a búzakeményítővel elkevert, szitált liszthez adjuk a reszelt citromhéjat, apránként a krémbe vegyítjük, és 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk a masszát. Kikent, zsemlemorzsával meghintett koszorúformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, 180 °C - on kb. 45 percig sütjük.

A krémhez a pudingport 2-3 evőkanál cukorral és a tejjel a szokásos módon felfőzzük.
Az epret pürésítjük, a még meleg pudingba keverjük, és langyosra hűtjük.
A margarint a többi cukorral habosra keverjük, majd kanalanként a langyos pudingba elegyítjük.

A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk.

A krém felét egyenletesen elosztva rákenjük az alsó és a középső lapra, a harmadik lappal befedjük, és a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Pár órára hűtőbe tesszük.

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A torta tetejét habrózsákkal, eperszemekkel díszítjük, oldalára grillázst szórunk.

Nincsenek megjegyzések: