
Epres koszorútorta
Hozzávalók a tésztához:
12 dkg Ráma margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
20 dkg liszt
7 dkg étkezési keményítő (ha nincs, ennyivel több liszt)
2 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál tej
formához: zsiradék, zsemlemorzsa
1 csomag eper ízű pudingpor
25 dkg eper
25 dkg puha margarin
10 dkg cukor
Díszítésre:
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg eper
5 dkg morzsalékos grillázs
A tésztához a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és simára dolgozzuk. A sütőporral és a búzakeményítővel elkevert, szitált liszthez adjuk a reszelt citromhéjat, apránként a krémbe vegyítjük, és 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk a masszát. Kikent, zsemlemorzsával meghintett koszorúformába simítjuk, majd előmelegített sütőben,
A krémhez a pudingport 2-3 evőkanál cukorral és a tejjel a szokásos módon felfőzzük.
Az epret pürésítjük, a még meleg pudingba keverjük, és langyosra hűtjük.
A margarint a többi cukorral habosra keverjük, majd kanalanként a langyos pudingba elegyítjük.
A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk.
A krém felét egyenletesen elosztva rákenjük az alsó és a középső lapra, a harmadik lappal befedjük, és a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Pár órára hűtőbe tesszük.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A torta tetejét habrózsákkal, eperszemekkel díszítjük,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése