
Csokoládés pitetorta 3.
Omlós tészta:
20 dkg liszt
csipetnyi só
5 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál jeges víz
Töltelék:
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tészta alapanyagait hideg kézzel gyorsan összeállítjuk. Ha nagyon kemény a tészta, egy kis jéghideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd hűtőbe tesszük fél órára, fóliába csomagolva.
Egy pitetorta formát kivajazunk (vagy egy hagyományos kerek formát, lényeg, hogy legalább 2 cm-es peremet készítsünk a tortának), a kinyújtott lapot beleigazítjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis tejszínt, ráöntjük a tésztára, és előmelegített sütőben,
Ha kihűlt, gyümölccsel is díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése