Hozzávalók:
15 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
2 cl rum
6 db tojás
20 dkg darált mák
5 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
½ csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héja
csipetnyi só
Töltelék: pikáns lekvár
Bevonat: tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáit, ízesítjük a rummal, a sóval. Belekeverjük a sütőporos liszttel elkevert étkezési keményítőt, a mákot, és a citromhéjat.
Végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt, vagy kikent, lisztezett formába öntjük, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kisütjük. Rácson kihűtjük, kettévágjuk, lekvárral megtöltjük.
Olvasztott tortabevonóval bevonjuk.
2 megjegyzés:
Nem megjegyzés! Egy kérdés :) : Mekkora formában sütöd ezt a mennyiséget? tarmelinda@citromail.hu
26 cm-es formában.
Megjegyzés küldése