2008. április 5., szombat

Karamelles ananásztorta


Karamelles ananásztorta


Hozzávalók:


Karamell:

5 dkg vaj
5 dkg barna, vagy nádcukor
0.5 dl tejszín

Rátét: 1 doboz körszeletes ananászbefőtt


Tészta:

20 dkg cukor
10 dkg vaj
csipetnyi só
4 tojás
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor


Elkészítés:

A karamellhez lassú lángon összeolvasztjuk a vajat, a cukrot és a tejszínt, pár percig forraljuk. Egy kivajazott tortaformába öntjük, (ha kapcsos a tortaforma, kívülről csomagoljuk be alufóliával), és kissé hűlni hagyjuk.

A tésztához a cukrot és a vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a sót, és a vaníliás cukrot.

A cukros alapra rakosgatjuk a leitatott ananászkarikákat, erre öntjük a tésztát, és előmelegített, 180 °C-os sütőben, kb. 40 perc alatt kisütjük.

Hagyjuk pihenni 10-15 percet.

Helyezzünk a tetejére egy tálaló tálcát, és egy gyors mozdulattal fordítsuk meg, hogy a tortát ki tudjuk borítani a formából.

Nincsenek megjegyzések: