
Francia gesztenyetorta
Hozzávalók:
Tészta:
1 db 6 tojásos kakaós tortalap
5 dkg baracklekvár
2 evőkanál barackpálinka (mással is pótolható)
Töltelék:
40 dkg gesztenyemassza
3 tojássárgája
8 dkg porcukor
Tetejére:
10 dkg gesztenyemassza
Elkészítés:
A piskótát 2 lapra vágjuk, és mindkét lapot megkenjük felforrósított, átszűrt, pálinkával kevert lekvárral, majd hagyjuk kissé megszikkadni.
Amikor már hűvös helyen kellőképpen megszilárdult a töltelék (legjobb másnapig pihentetni), levesszük a forma karimáját, tálcára csúsztatjuk a tortát, és az oldalát is megkenjük a maradék krémmel, amelybe előzőleg belekeverünk 2-3 evőkanál tejszínhabot, hogy lazább, kenhetőbb legyen.
Tetejét tejszínhabbal díszítjük gesztenyével, és egy kis csokireszelékkel.
4 megjegyzés:
Kedves Marica!
Kérlek segíts nekem, anyukámnak szeretném megsütni ezt a tortát és nem világos, hogy mikor kell a tojásos masszához hozzákeverni a gesztenyemasszát. Hidegen vagy melegen? Köszönöm a segítségedet.
Az előző héten elkészítettem a meggyes charlotte tortát, osztatlan sikert aratott, amit köszönök Neked.
Üdv: Falcsy
Szia Falcsy!
Örülök, hogy tetszett a meggyes torta, és sikert aratott! :-)
A tojásos masszához mindjárt még melegen hozzá lehet keverni a gesztenyepürét, a pürétől és a rumtól úgyis le fog hűlni a massza.
Sok sikert!Üdv: Marica
Szia Marica!
Köszönöm a segítségedet, nagyon finom lett a torta. hatan nekiültünk és 1/2 óra alatt elpusztítottuk.
Majd teszek fel mindkét tortáról képet...
Szép napot!
Üdv: Falcsy
Szia Falcsy!
Örülök, hogy ilyen sikeres lett a tortád! Hiába, a legjobb minősítés, ha legrövidebb idő alatt nem marad belőle!!! :-)
Üdv: Marica
Megjegyzés küldése