
Erdélyi almás torta
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos piskóta tortalap
3 db savanykás alma
1 csomag vanília ízű pudingpor
25 dkg cukor
1 evőkanál zselatinpor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
csipetnyi só
Díszítés:
Elkészítés:
A tisztított, gerezdekre vagdalt almát a maradék cukorral és fél dl vízzel kissé megpároljuk.
A tortalapot két részre vágjuk, és egy kapcsos tortaformában töltjük meg. Többrétegű alufóliát tegyünk a lap köré, hogy ne folyjon mellé a krém.
Az alsó lapon elrendezgetjük az almaszeleteket.
Az alma leszűrt levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint. A keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.
A kihűlt pudingot robotgéppel krémesre átkeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. Kétharmad részét rásimítjuk az alma tetejére, a másik lappal befedjük, erre kerül a többi krém.
Hűtőben hagyjuk dermedni, majd tejszínhabbal díszítjük, tetszés szerint.
(Én „Hulala” növényi habbal készítettem, ehhez szerintem elég lett volna összességében 20 dkg cukor is, mert a készítmény eleve édes.)
Ezt a tortareceptet a saját oldalamon kívül kizárólag a No Salty oldalára tettem fel.
9 megjegyzés:
Könnyen elkészíthető és nagyon finom.
Én az egész családot levettem a lábáról.
Könnyen elkészíthető,amatőröknek is ajánlom.Nagyon finom.
Örülök, hogy tetszett!
Nálunk is pillanatok alatt elfogyott! :-)
és ami fontos, valóban hamar elkészül, és nem bonyolult.
Hát én is elkészítettem hétvégén és osztatlan sikert aratott:D Gratulálok a recepthez!
Réka
Köszönöm Réka, nem az én érdemem, egy újságból vágtam ki vagy 25 éve. :-)
Örülök, hogy tetszett a recept! :-)
Máris kedvet kaptam hozzá, holnap reggel nekilátok.
Nagyon finom, érdemes elkészíteni!:-)
Szia,
Tetszik a recept, de az alma nem lágyítja el a piskótát??
Szia!
Nem,nagyon finom lett!:-)
Megjegyzés küldése