
Csokikrémes tekercs
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos, gáztepsi méretű piskótalap
Töltelék:
3 dl
20 dkg tortabevonó csokoládé
10 dkg mazsola
Elkészítés:
A krémhez a tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és állandóan kevergetve addig főzzük, míg a csoki teljesen felolvad. Levesszük a tűzről, kihűtjük, hűtőben megdermesztjük, majd habverővel ismét felverjük.
A tortalapot megkenjük a krémmel, megszórjuk egyenletesen a mazsolával, és feltekerjük. Kívülről is bekenjük, és villával hullámos vonalakkal díszítjük.
2 megjegyzés:
Ez egy isteni süti, felvettem a menübe. Nem szeretem a vajas-krémmel töltött tortákat, és ez pont az én izlésemnek megfelelő. Én a mazsola helyett meggyet tettem bele...nagyon finom lett így is.
Szia, Borika!
Én is ezeket szeretem a legjobban, és egyéb gyümölcsféleségeket is el tudok képzelni a krémbe mazsola helyett, most pl. az epret is, ha már szezonja van:-) Elvégre variálási lehetőség a végtelenben...
Megjegyzés küldése