
Túrós-barackos torta
Tészta:
7 dkg hideg vaj
8 dkg cukor
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 tojás
10 dkg puha margarin
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliaízű pudingpor
3 tojás
Egy tortaformát kivajazunk, a kinyújtott lapot beleigazítjuk, legalább 2 cm-es peremet készítve a tortának.
A tésztát előmelegített, 190 °C-os sütőben elősütjük 10 percig.
A túrót elkeverjük a lágy margarinnal, a tojások sárgájával, a pudingporral, a cukrokkal, hozzáadjuk lassan a tejet, majd óvatosan, hogy ne törjük, beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
A tészta tetejét kirakjuk barackdarabokkal, a híg túrókrémet rásimítjuk, visszatesszük a sütőbe, és valamivel mérsékeltebb lángon, kb. 60- 70 percig sütjük.
A sütési idő sütőtől függően változhat, nekem ettől tovább tartott.
Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával!
Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott ajtónál tartsuk benn a süteményt még 20 percen keresztül.
Csak akkor vegyük ki a formából, amikor teljesen kihűlt, éles késsel lazítsuk meg a forma oldala mellett a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése